Blogindlæg af Lene Dam 


30.7.2017                    Blog                  af Lene Dam

Derfor er Reformertræning også en maskulin sport!

Jeg bliver ofte spurgt om Pilates og Reformertræning også er for mænd - ja det er for mænd - jo den er god nok.
Pilates og Reformertræning har faktisk lige så stor effekt på mænd, som det har for kvinder. Det er en stor misforståelse, at Pilates og især Reformertræning er en blid motionform, og at det kun er kvinder, der dyrker
Pilates - det er bestemt også noget for mænd. 

Læs mere her 
6.5.2017                    Blog                  af Lene Dam
 

Få mere nydelse ind i livet  

Eller får du for lidt...
 

Nydelse

Så er det godt, at vores behov for at opnå nydelse, er den stærkeste drivkraft i vores liv. Vores hjerne er faktisk designet til at nyde mad, sex og fællesskab for at sikre vores art. Læs mere her
 

3.8.2016                    Blog                  af Lene Dam

Kom godt i gang med din træning efter endt ferie 
- undgå skader og at feriekiloene bliver siddende


En tanke der strifer mange efter endt ferie kan være ''åh, hvor har jeg været inaktiv'', når vores hverdag melder sig efter en dejlig sommer hvor du måske har været mere til at nyde is, vin og alle herligheder fra grillen. Du mærker måske, at bukserne strammer og får lyst til at handle på de impulser du får.. ønsker at vende tilbage til den form du var i før ferien.
 

4 gode råd til hvordan du generober din form og et tip om kost 

 

1. Råd

STOP tanken om straf-træning og at du skal indhente noget, du kan hverken træne forud eller bagud. Send de      kærligste tanker til din ferie og nyd nu'et i din træning.
 

2. Råd

Hvis du var i god form før ferien, så vær ikke utålmodig, du kommer tilbage til din top form igen og det behøver ikke tage lang tid. Din krop har haft godt af en pause. Uanset hvilken træningsform du kunne inden ferie, så kan du det også nu, men start forsigtigt op. Hvis du løber sæt tempoet ned eller løb færre kilometer.
Træner du Reformer-træning, så tag lidt mindre modstand på fjederne den første uge. Pause mellem de forskellige øvelserne er godt samt færre gentagelser.
 

3. Råd

Smidiggør din krop. Hvis du ikke har været flittig med din bindevævstræning på det sidste, så afsæt tid til det nu, hvor kroppen har været inaktiv. Det er dit bindevæv der er mest påvirket af sommerens inaktivitet. Vær særlig opmærksom på dine balder og hoftebøjer samt din brystmuskulatur. Brug din vejrtrækning og stræk indefra og ud og/eller masser med fx den gule bold i de forskellige nævnte områder.
 

4. Råd

Prioritere din søvn, den er vigtig for at forblive skadesfri. Du er lige kommet tilbage fra ferie og starter både på job og din træning og du vil måske føre dig lidt ekstra træt den første uge. Din krop bliver ekstra belastet - accepter det og lyt til din krops signaler, når den forlanger hvile. 2 træningsgange hvor du er frisk er mere effektive end 5, hvor du har været udmattet.


Et kærligt tip til hvordan du undgår at feriekilioene sætter sig for godt fast


Vores kost ændre sig ofte i ferieperioden, det kan være den lækre mad fra de eksotiske lande, all inclusive buffen eller grillaftener med venner og familie. Drinks, vin og desserter smager også godt og jeg håber du har hygget igennem, det har jeg, og det har vi fortjent. Det betyder måske et par ekstra kilo, men hvis du vendre tilbage til din normale livsstil, nu når ferie er slut, så hopper de ekstra kilo af igen i løbet af en måned.

Derfor drop detox og andre lynkurer, der lover dig varigt vægttab, som i sidste ende får dig til at hungre endnu mere efter den fede og søde mad.
 

Skriv et svar

Skriv din kommentar eller spørgsmål HER