Målet med Reformer træning

Målet med Pilates Reformer træning er, at din krop fungerer meget bedre efterfølgende. Det betyder, at du udvikler styrke, mere stabilitet og mere smidighed i din krop -  kroppens indbyrdes funktioner for led, knogler, sener, muskler, bindevæv og nervesystem, altså kroppens optimale naturlige bevægelser. Det er her, bonuseffekten kommer ind, det naturlige åndedræt -  ved at guide og stimulere afspænding i en muskel - opspænding i en muskel - en bestemt bevægelse - bevægelighed og stabilitet.  
 

Bonuseffekten

Det naturlige åndedræt er den mest optimale reflektoriske og sansemæssigt proprioceptoriske stimulering for opspænding af bækkenbunden og mavemusklerne, afstemt med styrke og timingen af åndedrættet, som jeg kalder ’bonuseffekt’ ved din træning.

Resultatet

Dit resultat er større funktionel effekt af træningen, som du kan få bonus af i din hverdag. Du får det bedre fysisk og psykisk, og træningen giver dig fornyet energi på alle niveauer. På den måde skaber du de bedste betingelser for, at du kan realisere dine mål og ønsker med krop og sind i bedre form og balance.

 

Bonus med bonus på

Bindevævstræning er bonus med bonus på!  Det nye sort i træningsverdenen!

Holistisk helhedstræning med fokus på bindevævet i kroppen viser den nyeste forskning med al tydelighed, at kroppen hænger sammen på forskellige måder, og derfor har godt af at blive trænet og behandlet som en helhed. Muskler arbejder ikke alene, sener skal ikke strækkes alene. det handler om at strække og bevæge hele kroppen i lange synergier.

Inaktivitet, aldring og stress får bindevævet til at trække sig sammen, så bindevævet bliver kort og stift. Væskeflowet i bindevævet nedsættes og smidigheden mellem fladerne reduceres - elasticiteten i bindevævet forsvinder. Det giver en oplevelse af at være stiv og stram i kroppen. Det kan være skyld i smerter over lænden, smerter i nakken, skuldre osv.

Vores bindevæv ligger inde under huden, mellem hud og muskler ligger den dybe fascie. Den er som en Spidermann-dragt, der gerne skulle være elastisk, varm, fugtig/jucie og eftergiven. Derudover ligger der igen bindevæv rundt om musklerne. De flader, der dannes der hvor hud, bindevæv og muskler mødes og ligger tæt sammen, skal være bevægelige i forhold til hinanden, optimalt elastiske og jucie med slide-effekt.

 

Kroppens bindevæv - Fascier

Kroppen er et stort net/spidermann net, der er forbundet gennem muskler, organer, knogler, nerver osv. Hvis du vil opnå større bevægelighed og føle dig mindre stiv og stram, skal disse fascier strækkes og bevæges. Når fascien bliver stram, er der ligesom når spidermann dragten bliver for lille og for snæver.


Kroppens bindevæv og ar-væv

Ved kropslige traumer: oprationer, brud, sår, brandsår m.m. reagerer bindevævet med at blive stresset, uorganiseret og at klistre sammen. Konsekvensen er, at den slide-effekt der skal være mellem hud, bindevæv, muskler, organer og knogler nedsættes.

Manuel kropsterapi behandling/fasciel release therapy og bindevævtræning/øvelser påvirker bevægeligheden i ar-vævet, der igen påvirker hele kroppens bevægelighed.

 

Team Reform N Refresh