RNR Workshop

Vores workshops er oplagt til dig, der gerne vil gå i dybden med et udvalgt emne og forbedre din kropsfunktion både fysisk og mentalt.
Du går hjem med konkrete effektive øvelser, teknikker og viden, du kan bruge med det samme både i din hverdag og til træning.

Alle kan deltage - oprigtig og brugbar måde at lære vores træningsfilosofi samt metoder at kende.

 

Tilmeld dig i god tid, da vores workshops afholdes med max 10-15 deltagere. Se kalender her

 

Lær (meget) mere på workshop

Til de workshops vi afholder - bruger jeg en del tid på at planlægge, hvad, hvorfor og hvilke metoder der skal sættes i spil for at skabe mest muligt værdi for dig og din krop.

Alle workshops er øvelses-orienteret og fokusere på emnet, der vil give dig en personlig forståelse af egen krop, som du kan bruge i din hverdagen samt til træning. Alle er velkomne!  Er du i tvivl om du kan deltage pga. en udfordring, skader eller andet kontakt os og du vil hurtigt får svar på din spørgsmål.

 


   


Her fortæller jeg om hvorfor det er vigtig at forebygge og fokusere på fødderne.

 

 



 

Workshop - Kalender
 

Neuro Fascie Flow™ by Lene Dam

  • Søndag d. 7. november 2021 kl. 10-12.

  • Søndag d. 2. januar 2022 kl.10-12.

 PS. Vil du sikre dig en plads, book dig via holdplanen, så kan du se om der er plads. 

Tilmeld dig her


Kend dit bindevæv og hold det elastisk og spændstigt og smertefrit

 
Bindevævet er gået fra at blive opfattet som passivt og uinteressant del af vores krop til at være et emne med stor fokus inden for forsknings verden. For bindevævet er koppens lim og kan have stor betydning for vores sundhed. Forskerne har i de sidste 10 år haft fokus på bindevævet. Det skyldes især at bindevævet, man troede ingen betydning havde, men blot var poser omkring musklerne, viser sig at være smækfyldt med nerver. Vores kropsfornemmelse, hvordan vi sanser kroppen og vores omgivelser, man taler om det er vores 6. sans. Derfor er vi, så vilde med bindevævstræning og kropsbehandling med dette fokus.
 
Vi er nogle af de første herhjemme, der arbejder med en særlig form for både træning og kropsbehandling målrettet bindevævet. 
 
Bindevævet er det nye i forbindelse med ryg-, skulder- og nakkesmerter, kroniske smerter og dårlig holdning. Svaret på mange dårligdomme ligger gemt her. Nu kan vi hjælpe dig og mange andre som vi ikke kunne tidligere, da vi har oplevet at mange af vores medlemmer og klienter har fået det meget bedre og endda blevet smertefrie pga. fokus på bindevævstræning.
 
 
Det er et gennembrud.
 
 
Nu tænker du måske, at det ikke er noget, du vil vide mere om. Men 80 % af os oplever rygsmerter i løbet af livet og 60 % kvinder får skulderleds-problemer, og derudover er flere, der har hofte og knæ problemer.
Så hvis du havde ondt et af stederne i sidste uge, eller har det lige nu, mens du læser dette, skal du læse videre. Forklaringen findes måske ikke i dine led og muskler, som man altid har troet, men netop i dit bindevæv.
 
 
Nu har nye forskningsmetoder indenfor både træning og kropsbehandling vist sig, at bindevævet har stort betydning for vores sundhed, ikke mindst en smertefri krop.
 

Hvad er bindevæv ?

 
Bindevævet består især af fibrene kollagen og elastin og indeholder desuden blandt andet fedtceller, hvide boldlegemer, nerver og lymfekar. Bindevævet varierer stærkt, noget er hårdt som et gummibånd, eksempel i sener og ledbånd som i lænden og i de sener, hvor musklerne sidder fast på knoglerne og andet er fint som et spindelvæv – eksempelvis det løse bindevæv under huden. Bindevævet dækker hele kroppen, og mindre hinder rundt om muskler, sener og indre organer. Bindevævet er fyldt med nerve-ender og dermed et stort indvendigt sanseorgan.
 
Bindevæv er og findes i forskellige former i sener og ledbånd og strækker sig fra toppen af dit hoved til dine fødder, og du mærker det først, når der er noget galt. Måske er det den nøgle, både du og forskerne har ledt efter, når det gælder din sundhed.


 
 

Billede ovenfor viser et elastisk, fugtigt og sundt bindevæv som er muligt med målrettet bindevævstræning. 
 

Kroppens Spidermandragt

 
Bindevævet forbinder kroppen indvendigt fra top til tå som en finmasket Spidermandragt. Når du hiver i den en ende, trækker det i den anden ende. Og ligesom Spidermandragten føles rar at have på, når den er juicy/fugtig, varm og eftergivelig.  Den er jo håbløs at bevæge sig i, når den er tør, kold og stram. Her kan svaret  på smerter og uforklarligt ubehag ligge på, at dit bindevæv mangler opmærksomhed.
 
 
Bindevævet er ekstremt følsomt. Når bindevævet har det dårligt, har du det dårligt. Du kan mærke, at den er gal, men kan ikke selv se det. I et mikroskop kan man derimod tydeligt se forskel på sundt og usundt bindevæv. Det er det usunde bindevæv, der er blevet tørt og stramt og filtret sammen, hvilket ofte resulterer i spændinger og overbelastninger. Du mærker måske ømhed, træthed og blive stiv. Hvis du har et stillesiddende arbejde, kan det give spændte muskler i ryggen, og det påvirker det omkringliggende bindevæv til at blive stift og usmidigt.
 
Sundt bindevæv er fugtigt, elastisk/spændstigt og glat på overfladen, og så kan muskler, sener, knogler og indre organer bevæge sig frit uden at filtre sammen. Det sunde bindevæv sørger for et elastisk flow, så alt i kroppen kan bevæge sig smidigt i forhold til hinanden. Hvis du fornemmer, at du  generelt er godt tilpas, har en følelse af at være let i kroppen, og kan mærke at din gang eller løbestil er fjedrende og let, har du med garanti et sundt bindevæv.
 

Hvad kan vi gøre?


Vi ved at vi ældes og det gør bindevævet også spørgsmålet er, kan vi gøre noget?
Den gode nyhed er, at der er noget at gøre. Vi kan nemlig selv være med til at påvirke aldringsprocessen i vores bindevæv, det er en langsom proces, men muligt med målrettet træning.  

Træning hjælper, fordi bindevævscellerne jævnligt skal trækkes i, hvis de skal holde sig spændstige, elastiske og stærke. Det sker, når vi bevæger os. Når cellerne kan mærke, at de bliver trukket i, giver de signal til, at der skal laves forstærkninger af bindevævet.

Forskere anbefaler styrketræning, gå - eller cykeltur, løb, yoga og pilates til at holde dit bindevæv elastisk. Lige præcis denne form for påvirkning giver RNR Bounce og Pilates Reformer-træning, som har yderst gavnlige effekter for dit bindevæv. Det kræver, at du træner tre timer/gange om ugen og du kan mærke en forandring efter få gange, men den store forandring er efter tre måneder.

Variation er godt for både din krop og din hjerne, derfor anbefaler vi at du variere din træning. f.eks. et miks af vores forskellige holdtyper og gå - og cykeltur og løb.


Har du tænkt over hvordan du trækker vejet i dag?

 
Måske ikke…men du har måske selv oplevet fornemmelsen af, at et øget fokus på åndedrættet har god effekt, når du er stresset og ønsker mindre anspændthed i hverdagen. Dette skyldes at åndedrættet er med til at skabe balance i dit ro/hvilesystem  (det autonome nervesystem), og på den måde sænker stress-relaterede hormoner i kroppen. 


Men vidste du, at åndedrættet faktisk også har indflydelse på din dårlig ryg, spændinger i brystet?
Og kan forbedre dine sportspræstationer?



Uanset om du er motionist eller elite-idrætsudøver, om du dyrker pilates, konditionstræner, styrketræner eller ønsker mere energi, vil åndedrættet kunne bidrage til en forbedring af din hverdag og træning på forskellige måder.


Så vil træning af dit åndedræt være lige noget for dig!





Billedet ovenfor viser åndedrætsmusklens stempelbevægelse og 360° bevægelse på ind- og udånding.


Denne stempelbevægelse forbedres med bevist træning af åndedrættet og ved at træne musklen i forskellige udgangsstillinger samt ved at øge elasticiteten af vævet hvor musklen hæfter. 

 

Lungernes elasticitet har indflydelse på kvaliteten i åndedrættet

Lungernes elasticitet og evne til at trække sig sammen er vigtige elementer for kvaliteten af dit åndedræt – og dette kan trænes! Jo bedre elasticiteten er i lungerne, jo mindre skal musklerne omkring lungerne arbejde for at fylde lungerne med luft. At lungernes elasticitet øges er særligt energibesparende under træning, hvor vejrtrækningen bliver hurtigere og samtidig mere anstrengt. 
 

Alle har glæde af en velfungerende bækkenbund

Bækkenbunden skal trænes, strækkes og afspændes som alle andre muskler i kroppen for at bevare en god funktion og vitalitet. Muskler, der ikke bruges, mister deres styrke, elastitet og fylde. Rigtig mange glemmer bækkenbunden for musklerne er ikke synlige, men vi forventer meget af vores bækkenbund i hverdagen.

Bækkenbunden er godt nok ''kroppens bund'', derfor skal den ikke bære al vægten helt alene. Det er et muskelsamspil med de inderste tværgående mavemuskler og åndedrætsmusklen der er med til at stabilisere og støtte ryggen. 
Musklerne i bækkenbunden har ansvaret for, at vi kan holde og lukke for urin, luft og afføring. Samt ansvaret for at kroppens organer som tarme, blære og livmoder ikke synker ned, når vi løfter noget tungt, løber, hoster eller griner. 

En velfungerende bækkenbund er spændsig som en trampolin i bunden af bækkenet og ikke som en hængekøje. Det vil sige, at den indeholder elastiske kraftfulde muskler som alle andre muskler og bindevæv i kroppen, der trækker sig sammen og udvikler kraft, samt afspænder og strækker sig som har stor betydning for styrken i bækkenbunden.

En velfungerende bækkenbund har brug får at du trække vejret mens du træner, tænke over din kropsholdning og bevægemønster i samspil med resten af kroppen, så det bliver et naturligt knib. 

Hvis bækkenbunden er svag, er det vigtigt at tage forbehold for det i din træning samt hverdag.