Uddannelsens opbygning
 

Uddannelsen er et samlet forløb, der er delt op i 8 moduler, og allerede efter deltagelsen i dit første modul starter dine kanintimer, hvor du videreudvikler din praksis i samarbejde med de andre kursister og Lene Dam. Det giver dig et godt fundament og erfaring både personligt og kropsligt samt forståelse for bevægelse, som er altafgørende for at blive en god formidler og underviser. De efterfølgende moduler videreudvikler og bygger bro til både teori og metode samt din praksis, så du er klar til dit certificerings-flow. Certificerings-flowet udvikler du og afvikler i samarbejde med en af dine medkursister. 


De enkelte moduler har fokus på teori og hands-on øvelser og de indeholder forskellige læringselementer såsom: 

  • Forberedelse 

  • Udleveret undervisningsmateriale

  • Undervisningstimer 

  • Egen træning 

  • Feedback- og Feedforward-sessioner med Lene Dam og med de andre kursister i såkaldte Peer-2-Peer forløb (her bliver du sat sammen med en af medkursisterne, hvor I skiftes til at have ansvar for holdundervisning og observere hinanden og efterfølgende give hinanden tilbagemeldinger) 

  • Kanintimer (her får du medansvar og ansvar for at gennemføre holdundervisning på såkaldte kanin RNR-timer) 

  • Supervision 

  • Certificerings opgave og oplæg 

 

Hvad indeholder de enkelte moduler?

Modul 1 - 3. Intro, metode, teori og Pre-Matwork til avanceret Matwork øvelser

Første modul er her du starter din rejse ind i bevægelsesverden, der giver dig en grundig instruktion til Pilates og historien bag metoden samt forståelsen for funktionel bevægelse og Pilates-øvelsernes mange muligheder indenfor træning af hele kroppen og rehabilitering.

Med over 35 Pre-Pilates grundøvelser, der er fundamentet til at forstå sammenhængen og helheden i bevægelsesmønstre for at kunne udføre, observere og instruere de grundlæggende øvelser, som kroppen er designet til at kunne, for at udvikle og forbedre kroppens bevægelser, sundhed og fysiske ydeevne. Øvelser udføres med egen kropsvægt og suppleres med redskaber, som bolde, elastikker og foamroller for at graduere og modificere øvelserne til niveauet og behovet for målgruppen.

Alle øvelserne og bevægelsesteori samt Lene Dam Metoden™ er banebrydende til at skabe din egen bevægelsessucces, som er altafgørende, når du skal videreformidle og undervise dine klienter, gruppeforløb, elever, til et niveau som du ikke før har oplevet.  

Allerede efter du har afsluttede første modul er du klædt på vil du varetage dine første undervisningstimer ''kanintimer'', så du oparbejder erfaring og udvikler din professionelle rolle. 

På de efterfølgende moduler vil du videreudvikle dine færdigheder med den nyeste viden og øvelser indenfor bevægelse af hele kroppen, der er nødvendig for at kunne genkende og skelne samt observere bevægelsesmønstre og anvende dem til en bred målgruppe.

Gennem hele forløbet vil du få den nyeste viden indenfor moderne Pilates og bevægelse af hele kroppen, samt anvende fascia og bindevævssystemet og det naturlige åndedræt samt muskelspænding, som omdrejningspunkt for sund naturlig bevægelse og vitalitet. Den moderne Pilates fokuserer IKKE på overspænding af bækkenbunden og mavemuskler (det er fortid), da det skaber dysfunktionelle bevægelser og problematikker i bækkenbunden. Vi fokuserer derimod på den gode og sunde bevægelse, der skaber naturlig bevægelse og vitalitet.

Du lærer at anvende dine hænder, som vil gøre en stor forskel for dine kommende klienter og deltagere, til at kunne blive bevidste og sanse hvor bevægelsen forgår og skal hen. Disse teknikker er fra mit psykomotorisk terapeutiske arbejde med manuel kropsbehandling. 
 

Modul 4 - 6. Pre-Reformer til avanceret Reformer øvelser

De næste 3 moduler giver dig et grundigt og solidt fundament sammen med de relevante øvelser, så du efter modul 4 - Pre-Reformer vil være klar til at undervise og videre udvikle din praksis med ''kanin-timer''. De efterfølgende moduler videreudvikler og dygtiggøre dig indenfor Reformer ‘en og dens mange muligheder med flere redskaber og viden til en bred målgruppe lige fra genoptræning til atleter. 

Du får indarbejdet den nyeste teori, metode og viden sammen med din praksis, hands-on og cases, der vil give mening og klæde dig på til at anvende og arbejde sundhedsfremmende med en større målgruppe. 
 

Modul 7 - Pilates Tower og Chair øvelser, terapeutisk træning

Dette modul giver dig indsigt i Pilates Tower og Chair øvelser, der kan anvendes til at udfordre muskelkontrol og styrke samt balance og løfte din klient til et højre træningsniveau. Der er utallige øvelser og muligheder med Tower som kan udfordre både dig som underviser som dine klienter. 

Pilates Chair er fantastisk til styrke, mobilitet og balance til en bred målgruppe f.eks. atleter, dansere og genoptræning. Den er velegnet og et super redskab i kombination med Matwork. 

Du lærer at anvende både Tower og Chair og lærer de terapeutiske redskaber, som vil gøre en stor forskel for dine klienter og deltagere, til at kunne øge deres kropsbevidsthed og sanse hvor bevægelsen forgår og skal hen, og øger mobilitet, styrke og balance. 
 

Modul 8 - Individuel træning, den professionelle rolle og vejledning

Det afsluttende modul handler om at dygtiggøre og gå i dybden med det individuelle arbejde, analysere og vejledning til en bred målgruppe med cases samt udarbejde progression for træningen og journalføring. Hvad indebærer din professionelle rolle i forhold til dine klienter og gruppeforløb. 
 

Certificerings-flow 


Efter gennemførelse af alle 8 moduler vil du være klar til dit certificerings-flow, som består af en række skriftlige spørgsmål samt planlægning og gennemførelse af holdundervisning sammen med en af dine medkursister. Derefter mundtlig refleksion og profleksion samt diskussion af relevante emner. 

Du skal forvente ca. 50 timer til certificerings-flowet: spørgsmål, skriftlig planlægning af holdundervisning og træning af program. Aflevering af oplæg senest d. 29. oktober 2021.

Certificeringsdagen finder sted på en af følgende datoer 17, 18 eller 19 juni 2022.  
Certificerings-flowet afsluttes med en godkendt/ikke godkendt bedømmelse. Ved godkendt bedømmelse kan du titulere dig som ”Certificeret RNR Pilates og Reformer instruktør™.
 
For at kunne deltage i certificeringen skal du have deltaget i alle obligatoriske timer og aktiviteter/opgaver. 
 

Har du spørgsmål eller er i tvivl, om du kan deltage på uddannelse er du velkommen til at tage direkte kontakt til Lene Dam:

Skriv til Lene: info@reformrefresh.dk

Ring til Lene: 23322722