Vi har god erfaring og succes med det vi gør!


Jeg ser og høre dagligt mange der har ondt i ryggen. Derfor har jeg samlet 5 fantastiske øvelser, som jeg ved virker og er medvirkende til en mere bevægelig rygsøjle med smidige og elastiske strukturer i alle muskler, sener og bindevæv.

Alt dette er essensen for en sund ryg.

Lav øvelserne så ofte du kan og du vil bruge og bevæge din ryg meget bedre og du slipper for rygsmerter.
 

Katten  - rund og svaj i ryggen


                
 Selv jeg kan blive så optaget af øvelsen at det er svært ikke at tabe ''kæben''.

Stå på alle fire, som vist på billedet. Du runder ryggen så meget du kan. Start bevægelsen nedefra halebenet og forsæt helt op til kraniekanten. Start igen bevægelsen nedefra dit haleben og op langs rygsøjlen.
 
Fokuser på kvaliteten i øvelsen – sæt tempoet ned – nyde smidigheden
 
Brug dit åndedræt i øvelsen. På en udånding runder du hele ryggen, så dit haleben og sædeknuder peger mod gulvet. Bliv i stillingen og på en indånding bevæger du dig langsomt hvirvel for hvirvel ned i lændesvajet, så halebenet og sædeknuderne peger mod loftet.
 
5 - 8 gentagelser. 
 

Twister - rotation med Foam Roller


        

Stå på alle fire, læg foamrollerne langs din venstre side og placer håndryggen på rullen.
 
På en udånding roterer du overryggen og rul langsomt langs gulvet. Bliv i stillingen og tag en indånding, så du mærker vejrtrækningen omme i ryggen, bevæg dig langsomt ud af strækket på en udånding tilbage til startstillingen.
Gentag øvelsen 5-8 gange inden du gentager øvelsen på den anden side.

TIP:
Denne øvelse kan du lave uden foamroller ved at lade armene glide langs gulvet.
 

Havfruen – Sidebøjning


          

Sid som på billedet. Hvis du ikke kan sidde i denne stilling med begge sædeknuder mod gulvet, sæt dig på en pude, sid i skrædderstilling eller sid på en stol og lav øvelsen.
 
Ræk højre arm op over hoved, pust ud og fornem at din skuldre sænker sig så den ikke løfter sig med op til øret. Tag en indånding og læn dig til siden, forlæng og mærk at dine elastikker strækker dig fra sædeknuden og til dine fingerspiser. Bliv i stillingen og træk vejret ind og ud og mærk evt. med den anden hånd hvordan dine ribben giver sig på en indånding og trækker sig sammen på en udånding. Vend langsomt tilbage til startstillingen og gentag øvelsen igen.
 
Hold din opmærksomhed på bevægelsen og afstanden mellem hoftekarmen og nederste ribben. Så opnår du en god sidebøjning i rygsøjlen.

TIP:
Denne øvelse kan du lave uden foamroller ved at lade hånden hvile på gulvet.
 

Up side down – V-stilling


      

Stå på alle fire så dine hænder er under skuldre og knæ under hofter. Spred alle finger godt, så vægten fordeles over hele håndfladen.
Bøj dine tæer og løft dig fra underlaget. Forlæng langsomt bagsiden og fornem strækket og lad dine sædeknuderne peger mod loftet.
 
Bliv i stillingen og gå på stedet ved langsomt at sænke den ene hæl mod gulvet og derefter den anden hæl .
 

Barnet – med Foam Roller


         

Stå på alle fire med foamrollerne foran dig. Placer begge hænder på rullen i et bredt V. Rul langsomt frem imens du ånder ud. Bliv i stillingen og fornem strækket og at brystbenet sænker sig mod gulvet. Visualiser hele din rygsøjle og ånd ind langs ryggen ned til halebenet og sædeknuderne og mærk et lille løft af brystbenet. Ånd langsomt ud og rul tilbage til startstillingen.
 
 
Gentag 2-3 gange.

TIP:
Denne øvelse kan laves uden foamroller, ved at armene glider langs gulvet.

Har du spørgsmål ? eller er du tvivl om noget - Så vendt ikke med at kontakte os:
Skriv til os: info@reformrefresh.dk
Tale med os: 23322722