Få nyt liv med sunde og stærke fødder


Vi glemmer ofte hvor vigtige vores fødder er, det er først når smerten melder sig, at vi reagere. Det burde være lige omvendt, for vi ved hvor vigtige føddernes funktion er for resten af kroppen, men glemmer at fokusere på fødderne i hverdagen.

Har du ondt i fødderne, nedsunken forfod, hælspore, knyster, hammertæer eller smerter i knæ, hofter og ryg?
Så vil min nye workshop være lige noget for dig og din krop!

 
''I dag har mange fokus på hvor mange skridt de tager (ift. de anbefalet 10.000 skridt dagligt) Det er også rigtigt godt for din sundhed, men har dine fødder den fjeder-twist funktion, der bør være ved hvert eneste skridt du tager! Desværre har mange mistet denne funktion på grund af det stive og forudsigelige underlag, vi bevæger os på. Vores sko spiller en stor rolle – de er stive og har ofte en forkert form ift. foden. Også den manglende brug af foden og for lidt ganske alm. gang på bare fødder spiller en rolle. Det betyder alt sammen, at foden meget let kan blive stiv, u-elastisk og i det hele taget svag''.

 

Fodens elastiske fjeder


Alle fodens 26 knogler fungerer som individuelle fjeder. Er bare en enkelt af disse knogler lidt for stramme, påvirker det hele fodens evne til fjedring, der så påvirker resten af kroppen. Alle fodens knogler, muskler og bindevæv udgør tilsammen en funktionel fjedring i hele foden, der tilpasser sig underlaget og fungere som en fjeder for hvert eneste skridt du tager.
 

Her er det fodens opbygning og netop bindevævet, der tilsammen skaber muligheden for denne elastiske fjedring, der forsætter op igennem benet til rygsøjlen. Fungerer fjederen ikke optimalt, mangler du fodens kraft og støtte, som er afgørende for hvert eneste skridt du tager. I stedet vil du skulle hente kraften et andet sted fra i kroppen, hvilket udvikler uhensigtsmæssige slid og overbelastninger.

 

Fodens lille twist


En meget vigtig del af fodens fjedring er fodens evne til at kunne dreje/twiste henover midten af foden. En ofte overset funktion, der bør ske for hvert eneste skridt du tager. Foden har brug for at kunne dreje eller twiste henover midten ved hvert eneste hælisæt, når vægten føres videre fremover foden mod forfoden og tæerne til afsæt. Fungerer dette ikke optimalt, vil du bruge forskellige kompensationer. F.eks.: over-pronation, hvor foden falde for meget ind mod indersiden. Eller over-supination, hvor foden falde for meget ud mod ydersiden.

 
Årsagen til mange knæ, hofte og ryg problemer er ofte på grund af fodens manglende fjedring og twistfunktion.
Billede af anatomisk fod skellet med og uden muskler. 


Youtube video: Få sunde fødder - Massér dine fødder smidige og stærke af Lene Dam Reforme N Refresh


Rigtig god fornøjelse.