Blog - Læs, lær og træn - uden at lægge en krone

Alt træning behøver ikke at koste penge, vel? I bloggen herunder har vi samlet en række af Lene Dam's 
smagsprøver til træning, der hjælper dig med at få det bedre både fysisk og mentalt.


Læs med. Træn med. Og lær fra dem. 

Det skal ikke koste dig en eneste krone. 

Rigtig god fornøjelse.


14.7.2017              af Lene Dam       i Aktikler & øvelser
 

Aaargh! Min ryg gør ondt!
Få viden om årsagen til dine rygsmerter og hvad en psykomotorisk terapeut kan gøre for dig og din krop, og
hvordan du holder motivationen i en situation, du helst ville være foruden. Læs mere her
 
26.9.2016              af Lene Dam       i Aktikler & øvelser
 

Træning der virker!


Jeg bliver ofte spurgt, hvad det er jeg gør, som er anderledes i forhold til de mere almindelige træningsformer og genoptræning mange kender til – og hvorfor træningen virker og jeg har succes, med det jeg gør. Det vil jeg forsøge at beskrive.

 

Succes med det jeg gør – og hvorfor det virker!


Jeg har gennem mange år arbejdet med kroppen både fysisk og mentalt (kropsbehandling og træning). Jeg differencerer mig en del fra den mere traditionelle kropsvejledning og træning.
Jeg arbejder psykomotorisk og tager altid afsæt i hele dig: din personlighed, dine livsforhold, tidligere træningserfaringer og målsætninger og en meget vigtig del - dine tanker omkring træning og fysisk forandring. Jeg ønsker, at du får det bedre, bliver gladere, sundere med en bedre kropsfunktion.

JA TAK - Jeg vil gerne læse mere
 
15.8.2016             af Leen Dam       i Aktikler & øvelser

Gaitline sko - Sund gang med komfort - Pris 1795,00 DKK

 

Gaitline™er en fortøjsvirksomhed af norsk oprindelse, som er specialiseret i innovativt og biomekanisk avanceret fortøj, der leverer løsninger til det stående og gående menneske. Stort TAK til Havard Engel, der er en af verdens førende eksperter inden for balance og gangart.  Havard Engel har udviklet den pateterede Sensory GaitLine Technology™, en unik sålopbygning, der optimerer vægtfordelingen i foden, både når du står og går. Denne unikke sko har hjulpet rigtig mange mennesker af med deres smerter, ved bare at gå!


JA TAK - Jeg vil gerne læse mere
 
18.8.2016          af Lene Dam      Aktikler & øvelser

Derfor er dine hofter vigtige...

 

Dine hofter er alt afgørende for mange af din krops funktioner. Herunder fx selve bækkenet, din bækkenbund, rygsøjlen samt er meget vigtig for din balance. Gravide og efter fødsel kvinder bør være ekstra opmærksom på deres hofter og bækken. Er du løber? Så er det et must at arbejde med hofterne.

Din store hoftebøjer også kaldet Psoas ligger på hver side af rygsøjlen og strækker sig over bækkenet og ned til hofteleddet. Psoas forbinder din underkrop med din overkrop som den eneste muskel i kroppen. Derved har Psoas en afgørende rolle for at din holdning er optimal og din bevægelsesfrihed af hele kroppen.

JA TAK - Jeg vil gerne læse mere
 

  1.8.2016          af Lene Dam        Aktikler & øvelser

Træn din ryg sund


Rygtræning handler om meget mere end, at fokusere på stærke muskler og et stabilt core i forhold til de mange andre vigtige synsvinkler i, at have en sund ryg. Derfor løfter vi din rygtræning et niveau højere - vi fokuserer på din rygs smidighed og bevægelighed samt vi arbejder bevidst med dit åndedræt, for at optimere kroppens nervesystem og kvalitet i bevægelsen.


JA TAK - Jeg vil gerne læse mere

25.7.2016       af  Lene Dam        Hold & træning

Boost Mum N baby NYT!

Kære RNR nybagt mødre og babyer. Vi har nu fornøjelsen af to nye hold Mum N Baby og vi glæder os til at se jer alle.
Vi starter Onsdag d. 17.august kl.10-11.30. - Mandag d. 5. september kl.11-12.30.

JA TAK - Jeg vil gerne læse mere
 
30.11.2015      af Lene Dam       Aktikler & øvelser

Dine fødder er dit fundament!

I dag har mange fokus på hvor mange skridt de tager (ift. de anbefalet 10.000 skridt dagligt)Det er også rigtigt godt for din sundhed, men har dine fødder den fjeder-twist funktion, der bør være ved hvert eneste skridt du tager! Desværre har mange mistet denne funktion på grund af det stive og forudsigelige underlag, vi bevæger os på. Vores sko spiller en stor rolle – de er stive og har ofte en forkert form ift. foden. Også den manglende brug af foden og for lidt ganske alm. gang på bare fødder spiller en rolle. Det betyder alt sammen, at foden meget let kan blive stiv, u-elastisk og i det hele taget svag.

JA TAK - Jeg vil gerne vide mere
25.11.2015       af Lene Dam      Aktikler & øvelser

Har du tænkt over hvordan du trækker vejret i dag?

Måske ikke…men du har måske selv oplevet fornemmelsen af, at et øget fokus på åndedrættet har god effekt, når du er stresset og ønsker mindre anspændthed i hverdagen. Dette skyldes at åndedrættet er med til at skabe balance i dit ro/hvilesystem  (det autonome nervesystem), og på den måde sænker stress-relaterede hormoner i kroppen. 

Ja TAk - Jeg vil gerne vide mere
 
19.10.2015.      af Lene Dam     Aktikler & øvelser

Nyt Reformer Pilates-studio i Lyngby

På Firskovvej i Lyngby åbner Reform N Refresh. Man træner i en Balance Body Pilates Reformer-maskine

Af Grete Hansen
Lene Anette Dam, psykomotorisk terapeut, åbner et Nyt Reformer Pilates studio, Firskovvej 25 B, 2800 Kongens Lyngby lørdag 24. oktober under navnet Reform N Refresh.

JA TAK - Jeg vil gerne læse mere